Gastronomian Akatemian mestarikurssin polkaistiin käyntiin intensiivijaksolla, joka käytiin 5.-7. syyskuuta. Tapahtumapaikkana toimivat akatemian uudet tilat Lapinlahden vanhassa sairaalan keittiössä. Ensimmäinen teema ”Sadonkorjuu” alkoi maanataina pidetyllä luentopäivällä, jolloin aamupäivän aikana uudet
Continue
Keittiömestarin koulutusohjelma Lukuvuosi 09/2016 – 06/2017 Opetuskerrat järjestetään kerran kuussa maanantaista keskiviikkoon. Katso tarkemmat kurssiaikataulut täältä. Koulutuksen kesto : 10kk, sisältää 31 opetuspäivää Koulutuksen hinta : 3200€ (sis. ALV
Continue
Jari Vesivalo on Kokkien Kokki 2016. Suomen Gastronomian Akatemian järjestämässä äänestyksessä hän vei kokkien ranking-listan voiton. 101 keittiömestaria ja kokkia osallistui äänestykseen. Ravintola Olon keittiöpäällikkö Jari Vesivalo on yksi modernin
Continue
Kokkien Suomenmestaruuskilpailujen ensimmäinen vaihe on nyt takana. Vuoden Kokki, sekä -tarjoilija -kilpailujen semifinalistit ovat selvillä. Molemmista sarjoista finaaleihin eteni kymmenen parasta kandidaattia. Vuoden Kokki -kisan semifinalistit valittiin tuttuun tyyliin ennakkotehtäväannosten
Continue
11. Helmikuuta käytiin Ruotsin Vuoden Kokki -kilpailujen finaali, ja voittajaksi selvisi Jimmi Eriksson tukholmalaisesta Lilla Ego -ravintolasta. Finaalissa kilpailijoiden tuli tehdä kaksi lautasannosta, joista ensimmäisessä raaka-aineina oli norjalainen kuningasrapu sekä
Continue
Kokki, taiteilija, muotoilija, keraamikko, näyttelijä, muusikko, ravitsemustieteilijä, toimittaja, kemisti, maanviljelijä, luomuasiantuntija, erämaaopas, villiyrttimestari, hyönteisruokaspesialisti, tukkukaupan ammattilainen, laskemisenopettaja, suklaantaitaja, sokeritaiteilija, leipuri… ja tietysti tulevaisuuden keittiömestarit ja vanhat konkarit haluavat jakaa kokemukset
Continue
Suomen 100 eturivin keittiömestaria on valittu mukaan antamaan mielipiteensä ja laittamaan kokit arvojärjestykseen. Suomen Gastronomian Akatemia julkaisee 20 parasta kokkia -listan Maaliskuun alussa. Listan kärkinimi palkitaan ”Kokkien Kokki 2016” -arvonimellä
Continue
Helsingin keskustaan on syntynyt syksyn aikana muutama kiinnostava ravintola elävöittämään katukuvaa. Elokuussa Tehtaankadulle aukesi Mari Kärkkäisen La Maison, jossa ranskalaisen keittiön ohjaksiin on astunut nuori Pauli Novitsky. Syyskuun puolella Neitsytpolulle
Continue
Ruotsissa vuosittain järjestettävän Årets Kock – kilpailun finaalipaikat ratkottiin kahdessa eri semifinaalissa ensin Helsingborgissa 11.11. ja viikkoa myöhemmin Karlstadissa 17.11. Kahdeksastatoista semifinalistista Tuhkomassa 11.02.2016 järjestettävään finaaliin valittiin kahdeksan: Fredrik Andersson,
Continue
Suomen Gastronomian akatemia nimeää jälleen ensi keväänä Kokkien Kokin, vuosimallia 2016. Äänestyskutsu tullaan lähettämään sadalle Suomen johtavalle keittiömestarille ja kokille. Edellisten vuoden voittajista voit lukea lisää osoitteessa http://www.gastronomianakatemia.fi/kokkien-kokki/
Continue
”Kilpailu Vuoden Kokki 2016 –tittelistä on alkanut, ja kisaan voi ilmoittautua mukaan ennakkoon tehtävän reseptiikan kanssa. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät osoiteesta: http://www.elo-saatio.fi/hae-vuoden-kokki-kilpailuun. Tämän vuoden ennakkotehtävän teema on perisuomalainen ”Metsä ja
Continue