Suomen Gastronomian Akatemia on Michelin tähdilläkin palkitun keittiömestari Markus Aremon kulinaarinen jatkumo. Akatemia kouluttaa ruuasta kiinnostuneita ihmisiä sekä herkkujen parissa työskenteleviä ammattilaisia. Koulutuksen lisäksi Akatemia haluaa palkita vuosittain ruuan parissa työskenteleviä ihmisiä sekä löytää alan tulevia tähtiä.

Lokakuussa 2011 Fiskarsin ruukissa järjestettiin ensimmäinen Akatemian illallinen. Illallispöytään kutsuttiin ennen kaikkea kokkeja. Ruoanvalmistuksen ammattilaiset olivat pääosassa kyseisenä iltana. Tilaisuudessa jaettiin Akatemian mitalit henkilöille, jotka ovat tehneet elämäntyönsä kauhan varressa. Esimerkillinen suunnannäyttäjä, persoonallinen ja yritteliäs henkilö ansaitsi Gastronomian Akatemian ”Bouquet garni” – mitalin.

Samalla Akatemia julkaisi 20 parasta kokkia 2012- listan. Ranking-listan kärkinimi palkittiin Kokkien Kokki- tittelillä. Vuoden 2012 arvostetuin kollega on siis Marko Rauhala ravintola Mamista. Marko Rauhalan jälkeen kokkien kokiksi on valittu Hans Välimäki, Pekka Terävä sekä Matti Jämsén.

Gastronomian Akatemian matka jatkuu. Suunnitelmamme ja halumme on ollut tarjota alan ammattilaisille uudenlainen opintopolku. Olemme halunneet tarjota kokemusperäistä oppia ja arkipäivän työtapoja jo työssä käyville alan ihmisille. Tästä syntyi Gastronomian Akatemian mestarikurssi, jonka ensimmäinen vuosikurssi toteutettiin 2016-2017.

Vuoden 2019 Kokkien kokki äänestys on siirretty syksyyn. Tulos julkistetaan lokakuusssa.

Terveisin,

Markus Aremo