Marko Rauhala

Kokkien kokki 2012

Ensimmäiseksi Kokkien Kokiksi Suomen Gastronomian Akatemia valitsi Marko Rauhalan ravintola Mamista ,Turusta. Marko Rauhala sai tunnustuksen pitkästä työurasta kokkina sekä yritteliäisyydestä ravintola-alalla. Rauhala on pystynyt luomaan persoonallisen ravintolan yhtiökumppaneineen. Ravintola pystyisi toimimaan kaupungissa kuin kaupungissa. Useat uudet ravintolat eripuolilla Suomea ovat ottaneet vaikutteita sen toiminnasta. Ravintola on pitänyt suosionsa ja on ennen kaikkea ollut piristämässä Turun ravintolaelämää. Näyttää siltä ,että gastronomia on palaamassa Turkuun. Kulttuuripääkaupunkina Turku on ollut vuonna 2011 tapahtumien keskipiste, toivottavasti kulttuurivuodesta on kerrottavaa myös vuonna 2012. Ainakin Marko Rauhala on työllään näyttänyt, että ruokakulttuuri elää tulevaisuudessa Turussa.

Kokkina Marko Rauhala on ollut monien mestareiden opissa ja osallistunut kilpailutoimintaan. Hänen vaatimaton ja nöyrä työnteko on huomioitu ravintola-alan mestareiden piireissä. Kokkien kokki –tunnustus on osoitus henkilölle, joka on kollega parhaasta päästä!