Harrastajille

img_20161005_113558

Järjestämme Lapinlahden vanhassa sairaalassa uniikissa miljöössä kokkikursseja harrastelijoille eri pituuksilla ja teemoilla. Kurssit kestävät noin neljä tuntia, jonka aikana paitsi tietysti kokataan yhdessä, myös herkutellaan yhdessä ja käydään läpi teoriaa. Tilaa kursseilla on 8-12 henkilölle kerrallaan. Esimerkkejä mahdollisista kurssien aiheista ovat:

Kotiruoan ABC ja D

Kurssilla laitetaan ruokaa isoäidin reseptivihkosta ja googlesta hakemalla. Kurssilla annetaan vinkkejä raaka-aineiden monipuoliseen käyttöön kodissa niin arkeen kuin juhlaankin.

Zero waste -kotikokkausta

Kurssilla opitaan käyttämään raaka-aineet kokonaisuudessaan, latvasta juureen. Oletko miettinyt mitä tehdä purjon vihreillä osilla, kalan ruodoilla tai jopa perunan kuorilla? Uskomme siihen, että niukkuus ruokkii luovuutta. Tällä kurssilla saat vinkkejä, joilla paitsi vähennät roskiin laitettavaa ruokaa, myös miten teet vaikutuksen vieraisiisi käyttämällä raaka-aineita uudella tavalla.

Ruoan ja viinin yhdistäminen

Viini on kuin hyvän ruoan kastike, mutta sen valitseminen ei ole itsestään selvää. Kurssillamme käydään läpi perus-rypälelajikkeiden ominaisuuksia ja opitaan, miten oivallisen ruoka-annoksen makumaailmaa voi syventää entisestään oikealla viinivalinnalla.

Kasvisruoka kunniaan

Kasvikset tulevat, halusitte tai ette. Miten valmistaa herkullisia, täyttäviä kasvisruokia, jotka myös täyttävät jokaisen ravinnontarpeen?

Markuksen 20 minuutin illalliset

Nykymaailmassa ihmisillä on yhä vähemmän ja vähemmän aikaa paitsi laitta ruokaa, myös nauttia sitä perheen kesken. Minkälaisia ruokia valmistamalla voimme paitsi korvata tehokkaasti valmisateriat, myös taata edes sen parinkymmenen minuutin pituisen hetken perheemme kanssa yhteisen pöydän ääressä?

Kotioluen neljä elementtiä

Vesi, mallas, humala, hiiva. Käsityöläisoluen valmistaminen on trendikästä, eikä ollenkaan niin konstikasta kuin monesti ajatellaan. Kurssilla kerromme, minkälaisia välineitä kotioluenpanija tarvitsee, sekä tietysti käymme kädestä pitäen läpi pari erilaista oluttyyppiä ja niiden valmistamisen kotioloissa.

Näiden aiheiden lisäksi voimme tietysti räätälöidä juuri Sinulle ja ystävillesi sopivan päivän aiheen!

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä ja pyydä tarjousta kurssista

info@gastronomianakatemia.fi tai Markus Fogelholm, 050-3424933

Ammattilaisten kohtaamispaikka

keittiomestarikurssi-kuvaRuoan parissa työskentely muuttuu jatkuvasti.  Yhdessä alan kovimpien kotimaisten ammattilaisten kanssa tuotamme Teille opintokokonaisuuden, jonka tarkoituksena on viedä eteenpäin kokemusperäistä oppia. Koulutus koostuu teemapohjaisista intensiivikursseista, joilla kulloinkin lähestytään opittavaa asiaa niin teorioiden kuin käytännön työnkin kautta. Tavoitteena on antaa opiskelijalle varmuutta niin arjen rutiineiden pyörittämiseen kuin oman luovuutensa ruokkimiseen.