Helsingin keskustaan on syntynyt syksyn aikana muutama kiinnostava ravintola elävöittämään katukuvaa. Elokuussa Tehtaankadulle aukesi Mari Kärkkäisen La Maison, jossa ranskalaisen keittiön ohjaksiin on astunut nuori Pauli Novitsky.

Syyskuun puolella Neitsytpolulle avattiin Markus Aremon Ravintola Regina, joka toimii ”mestari ja kisällit” –periaatteella. Markuksen liikekumppaneina Reginassa toimivat kisällit Toni Feri sekä Markus Fogelholm. Tunnelmallisessa salissa on 25 paikkaa.

Loka-Marraskuun vaihteessa Tehtaankadulle avattiin Nicolas Thieulonin sekä Kalle Kiukaisen BasBas, Baskeri & Basso. Ravintolassa pääosassa ovat luonnonmukaisesti tuotetut viinit, raaka-ainelähtöinen rehellinen ruoka, sekä tietysti rento ja lämmin tunnelma.

Marraskuun 20. päivä avataan Albertinkadulle haudatun Street Gastron tiloihin kasvispainotteinen ravintola Grön. Toni Kostianin sekä Lauri Kähkösen luotsaama keittiömestariomisteinen pikkuravintola pyrkii toteuttamaan Suomessa unholaan jäänyttä sesonkiajattelua, joka perustuu siihen että sesongissa olleet kauden kasvikset on säilötty erilaisia metodeja käyttäen. Näin ollen ravintolassa voidaan käyttää kotimaisia, kesäisiä raaka-aineita talvellakin. Sosiaalisessa mediassa ravintola on otettu niin kovalla innolla vastaan, että toivotaan säilykepurkkien riittävän!

Ravintola Savoyn pitkäaikainen keittiöpäällikkö Kari Aihinen yhdessä Royal Ravintolat Oy:n kanssa perustaa Kauppatorin laidalle uuden ravintolan. Ravintola tulee sijaitsemaan Apteekinkulmassa, nykyisten Sasson ja Fishmarketin tiloissa. Uuden ravintolan nimeä ei ole vielä paljastettu, mutta sen on tarkoitus aueta huhtikuun aikana.

Ravintola Savoysta yrittäjäksi lähtee kevään aikana myös kolme muuta työntekijää, kun kokit Matti Vesikkala ja Olli Marttila sekä sommelier Antti Uusitalo ottavat haltuunsa Korkeavuorenkadun sekä Pikku-Roban kulman. Ravintola Vinkel tullee aukeamaan huhtikuun aikana, ja sen tyyli tulee olemaan mannereurooppalainen ja uusklassinen.

Samalla kadulla tapahtuu muitakin muutoksia, kun vuodesta 1974 asti toiminut Beefy Queen lopettaa. Sen tilalle perustetaan kunnianhimoisen kvartetin, Anders Westerholmin, Matti Sarkkisen, Teemu Auran ja Markus Hurskaisen moderni ravintola. Sama porukka pitää nykyään Wanhassa kauppahallissa sijaitsevaa ravintola Storya.

http://lamaison.fi/

http://ravintolaregina.fi/

http://basbas.fi/

http://www.restaurantgron.com/

Dia1

Recommend
Share
Tagged in