keittiomestarikurssi-kuva

Keittiömestarikurssit

Kenelle koulutus soveltuu

Gastronomian akatemian keittiömestarikoulutus soveltuu jo alalla työskentelevälle ammattilaiselle, joka haluaa syventää oppejaan maan parhaiden ammattilaisten ohjaamana ja inspiroimana. Voit olla töissä ravintolassa kuin ravintolassa, poikkitieteellinen koulutuksemme tarjoaa kattavan näkemyksen taitojen kehittämiselle jokaiselle. Tärkeintä on hakijan kiinnostus alaan ja verkostoitumiseen.

Mitä koulutus tarjoaa?

Keittiömestarikoulutus tarjoaa mahdollisuuden oppia arjen johtamista sekä vaalia käden taitoja parhaassa mahdollisessa seurassa. Koulutusta vetämään on valittu 50 ammattilaista aina maanviljelijästä keraamikkoon ja valokuvaajaan. Mukana tietysti lukuisia keittiömestareita.

Koulutus tarjoaa ainutlaatuisen foorumin alan tuleville ammattilaisille verkostoitua paitsi kouluttautujien, myös kurssikavereiden kanssa. Me uskomme, että yhdessä tekeminen on ainoa mahdollisuus todelliselle kehitykselle!

Minkälainen koulutus?

Lukuvuosi kestää kokonaisuudessaan 10kk, ja opetuspäiviä on 31 kpl. Opetuspäivät koostuvat kolmipäiväisistä teemajaksoista, jotka järjestetään kerran kuussa. Jokainen teema pitää sisällään yhden teoriaopetuspäivän sekä kaksi keittiötyöpäivää. Tarkemmin opetussuunnitelmasta voi lukea täältä.

Opetuspäivät osuvat viikolla maanantaista keskiviikkoon, joka helpottaa koulutukseen osallistumista omien töiden ohessa.

Koulutuksen aikana opit mitä ”pellolta pöytään” tarkoittaa paitsi keittiömestarille myös maanviljelijälle. Sanat luomu ja biodynaaminen ovat kovin tavoiteltuja nykykeittiöissä, mutta missä osassa ne ovat haettaessa makuelämyksiä?

Kurssilla saat työkaluja sekä uusia näkemyksiä ruokalistasuunnitteluun. Pääset kuulemaan myös minkälaisia asioita joutuu läpikäymään suunnitellessa ruoka-annoksia maailman parhaassa ravintolassa?

Keittiömestarin työ sisältää paljon keittiön ulkopuolistakin työtä. Opit laatimaan työvuorolistoja, laskemaan kannattavuutta sekä sisäistämään tärkeimmät asiat työlainsäädännöstä.

Voi, kerma ja suola ovat tärkeitä ravintolaruoan ainesosia, mutta voiko ravintolaruoasta tehdä samalla kertaa terveellistä sekä herkullista? Nykypäivänä erilaiset ruokavaliot ovat kokeille ja mestareille arkipäivää, ja tuntuvat aiheuttavan lähinnä päänvaivaa. Miten tämä välttämättömyys muutetaan hyveeksi, ja miten rajoitukset voivatkaan ruokkia luovuutta?

Lihan kulutukselle on tulevaisuudessa löydyttävä korvaajia. Löytyykö tulevaisuuden ravintolan ruokalistalta enemmän kasviksia, lihan korvikkeita vai kenties hyönteisiä? Minkälaista keittiömestarin työ on vuonna 2020?

Ravintolan perustaminen on monelle kokille unelma. Kurssillamme pääset kuulemaan ja oppimaan niiltä, jotka ovat tuon unelman toteuttaneet. Miten ravintola oikein perustetaan? Mistä ravintolamuodin edelläkävijä saa inspiraationsa konseptisuunnitteluun?

Ruoka on käsityötä ja taidetta – sitä syödään paitsi suulla, myös silmillä. Miten värejä ja muotoja yhdistellään lautasella?

Ennen kaikkea koulutusohjelma tarjoaa syvää pohdintaa ruoan ympäriltä sekä uusia näkemyksiä keittiömestarin haastavaan työhön.

Keittiömestarin koulutusohjelma

Lukuvuosi ( tulossa)

Opetuskerrat järjestetään kerran kuussa maanantaista keskiviikkoon. Katso tarkemmat kurssiaikataulut täältä.

Koulutuksen kesto : 10kk, sisältää 31 opetuspäivää  

Koulutuksen hinta : 3200€ (sis. ALV 24%). Koulutuksen voi maksaa kerralla, kahdessa tai neljässä osassa. Maksukertojen määrä tulee ilmoittaa koulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutukseen ilmoittautuminen: Ilmoittautumisajankohta ilmoitetaan myöhemmin, kun kurssin aikataulu on varmistunut. Sitovan ilmoittautumisen voi lähettää sähköpostissa osoitteeseen info@gastronomianakatemia.fi. Voit kertoa ilmoittautumisen yhteydessä hieman työhistoriastasi, nykyisestä työstäsi sekä tulevaisuuden suunnitelmistasi. Kerro myös, kuinka monessa erässä haluat maksaa kurssimaksun. Olemme jokaiseen hakijaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Koulutukseen valitaan mukaan yksi 12  keittiöammattilaisten ryhmä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja :

Vastaamme mielellämme kaikkiin heränneisiin kysymyksiin koskien koulutusta! Yhteyttä meihin voitte ottaa sähköpostilla osoitteeseen info@gastronomianakatemia.fi.