ensimmainen-teemaGastronomian Akatemian mestarikurssin polkaistiin käyntiin intensiivijaksolla, joka käytiin 5.-7. syyskuuta. Tapahtumapaikkana toimivat akatemian uudet tilat Lapinlahden vanhassa sairaalan keittiössä.

Ensimmäinen teema ”Sadonkorjuu” alkoi maanataina pidetyllä luentopäivällä, jolloin aamupäivän aikana uudet kokelaat pääsivät kuulemaan Jaakko Heinimäen filosofisia mietteitä sekä Antti Vahteran verrattomasta keittiömestrin kokemuksesta. Lounaan jälkeen paikalle saapui Kim Mikkola jakamaan kokemuksiaan työstään kööpenhaminalaisessa Noma-ravintolassa. Päivän päätti inspiroiva luento biodynaamisen maatilakokonaisuuden toiminnasta, jonka piti Henri Murto Rekolan puutarhalta.

Tiistaina siirryttiin keittiöön, kun paikalle saapui Sasu Laukkonen. Sasu jakoi paitsi intohimoaan, myös raaka-ainetietämystään. Keskiviikkona keittiössä opastajana toimi Ilkka Isotalo tamperelaisesta ravintola C:stä. Ilkka käyttään ruoassaan Rekolan Puutarhan kasviksia, joten kokelaat pääsivät konkreettisesti arvioimaan biodynaamisten kasvisten laatua.

Seuraava mestarikurssin teema käydään Lokakuun alussa aiheesta ”Riista ja kastikkeet”. Seuraava Gastronomian Akatemian vuosikurssi aloittaa Tammikuussa. Lisäinfoa koulutuksesta saa sivujen ”Mestarikurssi”-osiosta.

Recommend
Share
Tagged in