11. Helmikuuta käytiin Ruotsin Vuoden Kokki -kilpailujen finaali, ja voittajaksi selvisi Jimmi Eriksson tukholmalaisesta Lilla Ego -ravintolasta. Finaalissa kilpailijoiden tuli tehdä kaksi lautasannosta, joista ensimmäisessä raaka-aineina oli norjalainen kuningasrapu sekä ruotsalainen kasvatettu meriantura. Toisen kilpailutehtävän pääraaka-aineena oli peura, joka piti transeerata lautaselle tuomariston edessä.

Årets Kock -kilpailun finaalin tuomaristo oli vaikuttava: se koostui 28 henkilöstä, ja mukana oli niin viime vuoden voittaja kuin ruotsalaisia huippukeittiömestareita. Kilpailun suojelijana toimi Ruotsin prinssi Carl Philip.

Voit katsoa lisää materiaalia kilpailusta sivulta åretskock.se.

Kuva: Jimmi Erikssonin finaaliannos

Kuvaaja: Per Erik Berglund

Per Erik Berglund
Per Erik Berglund
Recommend
Share
Tagged in