11. Helmikuuta käytiin Ruotsin Vuoden Kokki -kilpailujen finaali, ja voittajaksi selvisi Jimmi Eriksson tukholmalaisesta Lilla Ego -ravintolasta. Finaalissa kilpailijoiden tuli tehdä kaksi lautasannosta, joista ensimmäisessä raaka-aineina oli norjalainen kuningasrapu sekä ruotsalainen kasvatettu meriantura. Toisen kilpailutehtävän pääraaka-aineena oli peura, joka piti transeerata lautaselle tuomariston edessä.
Årets Kock -kilpailun finaalin tuomaristo oli vaikuttava: se koostui 28 henkilöstä, ja mukana oli niin viime vuoden voittaja kuin ruotsalaisia huippukeittiömestareita. Kilpailun suojelijana toimi Ruotsin prinssi Carl Philip.
Voit katsoa lisää materiaalia kilpailusta sivulta åretskock.se.
Kuva: Jimmi Erikssonin finaaliannos
Kuvaaja: Per Erik Berglund
